Indra Torsten Preiss

Artikels en interviews met Indra in de pers

Van jongs af aan had Indra Torsten Preiss een sterk sociale aanleg en interesse in psychologie en aanverwanten. Als prille twintiger koos hij voor een leven in woongemeenschappen en communes. Daar leerde hij enorm veel over het samen leven met anderen en over de dynamiek van groepen. Hij kwam al snel tot de conclusie dat je de maatschappij niet van buitenaf kunt veranderen maar dat echte verandering alleen mogelijk is door een individueel bewustwordingsproces.

En dus begon Indra zijn eigen ontdekkingstocht. Eerst met Gestalt, later hoofdzakelijk met Rebirthing en Lichaamswerk. Wat begon als psychotherapie ontwikkelde zich gaandeweg tot een intense, spirituele zuivering en inwijding.

Na zijn opleiding Rebirthing begon hij met zijn eerste praktijk in Duitsland. Hij volgde verdere opleidingen in lichaamswerk, NLP en Voice Dialogue en liet zich inspireren door Osho. Zijn ontmoeting met de spirituele leraar Michael Barnette betekende een ommekeer in zijn leven. Het werd Indra duidelijk dat hem nog diepere dimensies te wachten stonden. In een intensieve studieperiode maakte hij zich los van beperkende patronen en leerde hij in het hier en nu te leven. Hij leerde ook vanuit het geheel te werken.

Na dit intens leerproces vestigde hij zich in Wilrijk te Antwerpen. Hij ontwikkelde een eigen manier van werken met het Innerlijke Kind en Energiewerk. Naast individuele sessies, werkte hij ook met groepen en ontwikkelde hij de jaartraining 'je Zelf zijn'. In deze periode maakte Indra een innerlijke beweging van therapeut naar spiritueel leraar.

In zijn voortdurend streven naar verbetering en verfijning van zijn werk volgte hij tantra workshops en trainings bij o.a. Margot Anand en René Koopmans. Dan kwam hij in contact met Familieopstellingen. Hij volgde opleidingen bij Berthold Ulsamer, supervisie bij Bert Hellinger, Albrecht Mahr en andere gekwalificeerde opstellers. De genialiteit van deze methode liet zo'n sterke indruk na dat hij zijn eerste boek 'moest' schrijven: Familieopstellingen in de praktijk (versch. '2004). In 2008 verschijnt zijn tweede boek over het opstellingswerk: Gezonde verhoudingen.

En zo groeide Indra naar de spiritueel leraar die hij nu is: ervaren, doortastend en liefdevol. Kenmerkend voor Indra is zijn constante zoektocht, zijn openhartigheid en bereidheid een diepere waarheid te volgen. Zo komt hij tot een grotere bewustheid en wijsheid.

Intussen geeft hij in België en Nederland opleidingen en weekenden familieopstellingen en heeft hij zijn eigen centrum Atelierlevenskunst opgebouwd.